"Concert Simfonic Extraordinaire"
Brasov Filharmonic Solista: TERESA WALTERS

Pianista TERESA WALTERS si-a sustinut doctoratul la Peabody Coservatory, în S.U.A. Distinsa cu premii internationale, pianista a beneficiat de un stagiu de pregatire, timp de patru ani, la Paris. Nadia Boulanger, initiatoarea celebrei scoli de pian ce îi poarta numele, o descrie pe Teresa Walters ca fiind "înzestrata cu deosebite calitati musicale, un auz fin si muzicalitate înnascuta".

Pianista Teresa Walters a fost invitata sa sustina recitaluri în unele din cele mai mari sali de concerte ale lumii: Carnegie Hall si Lincoln Center (New York), Wigmore Hall (Londra), Salle Cortot (Paris), Great Hall (Moscova). A participat la Festivalul "Beethoven" (Viena) si la festivaluri muzicale desfasurate în Spania si Australia.

A sustinut o serie de recitaluri extraordinare, la Academia de Muzica "Franz Liszt" din Budapesta, la Casa Memoriala Franz Liszt din Raiding, la Palatul Esterhazy din Austria, sub patronajul Printului Anton Eszterhazy, recitaluri organizate cu prilejul celebrarii zilei de nastere a compozitorului maghiar.

A fost declarata una dintre cele mai valaroase interprete ale creatiei pianistice a lui Liszt. Cele doua CD-uri înregistrate pâna în prezent cuprinzând pagini pianistice din creatia lui Franz Liszt au fost nominalizate de Casa de Discuri "Grand Prix" din Ungaria. Interpretarile sale au fost elogiate de presa de specialitate astfel: Publicatia Jerusalem Post (Israel): "Minunat! O executie impecabila, asa cum îmi doream sa aud"; Revista Ongaku No Tomo (Japonia): "Interpretarea opusurilor lui Liszt ne-a convins prin forta expresiva si sensibilitate." Publicatia New York Times: despre interpretarea Sonatei de Liszt: "Nici o nota straina de partitura, redarea pasajelor tehnice a fost impecabila, în conceptia interpretativa a pianistei s-au regasit tonuri diverse, sonoritati sustinute de tensiune interioara".